Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonej porzeczki, świeżej
- 150 g czarnej porzeczki, świeżej
- 500 g agrestu
- 1200 g wody
- 150 - 180 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 501 kJ / 119 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Kompot z rabarbaru
2 Std. 15 Min
Syrop malinowy
1h 25min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 Std. 15 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min