Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de mantequilla (a temperatura ambiente y en trozos pequeños)
- 80 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 90 g de almendras laminadas
- 2 claras de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 205 kJ / 49 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Financieros de chocolate y pistacho
45 min
Tarta de Santiago
1h 10min
Crema de trufa
12h 15min
Biscuit glacé
4h 20min
Bartolos
40 min
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Hornazo de Salamanca
50min
Perrunillas
30 min
Tejas de almendra
12h 50min
Marquesas
30 min
Figuritas de mazapán
1h