Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 430 g de azúcar
- 1 palo de canela
- 1 clavo
- 1 vaina de vainilla (abierta por la mitad)
-
200
g de membrillos (pelados, descorazonados y en trozos)
lub 200 g de manzanas (peladas, descorazonadas y en trozos) - 200 g de higos secos
- 200 g de dátiles sin hueso
- 200 g de ciruelas pasas sin hueso
- 200 g de orejones de melocotón en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1449 kJ / 347 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 83.4 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compota de manzanas y peras
20min
Mermelada de frutas tropicales y fresas del bosque
1 godz.
Compota de albaricoque
45 min
Mermelada de fresas
1sa 5 dk
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Compota de peras con orejones y avellanas
1 godz.
Compota a la antigua
2h 30min
Peras en almíbar
1sa 40 dk
Mermelada de verano
55 dk
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50 min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 Min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1 godz.