![Pastel de chocolate (Criadas y señoras) Pastel de chocolate (Criadas y señoras)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/980CA2C7-0C5A-431D-B75B-918E85E8E266/Derivates/EE6F542F-9107-499F-A9F2-289872C69848.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 120 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 55 g de mantequilla fría (en trozos)
- 1 pellizco de sal
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 3 huevos
- 15 g de café solo
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar moreno
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de nata montada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2157 kJ / 516 kcal
- Białko
- 6.23 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 45.86 g
- Błonnik
- 2.82 g
Alternatywne przepisy
Tarta Dobos
2 godz. 40 min
Soufflés de chocolate
45 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2 Std.
Bomba de chocolate
4h
Tarta Sacher
3h
Coca de morcilla
1 godz. 10 min
Crêpes Suzette
1 Std. 30 Min
Gofres de chocolate
20 Min
Chocolate fudge cake
5 godz. 45 min
Tarta de moka
1 Std. 30 Min
Coca de llanda
40 Min
Tarta de chocolate al vapor con nata montada
1 godz. 10 min