Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 120 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 55 g de mantequilla fría (en trozos)
- 1 pellizco de sal
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 3 huevos
- 15 g de café solo
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar moreno
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de nata montada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2157 kJ / 516 kcal
- Białko
- 6.23 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 45.86 g
- Błonnik
- 2.82 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2h 20min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Tarta Sacher
3h
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30 min
Red velvet cake
5h
Cupcakes de pistachos
1h 40min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9h 30min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta de queso japonesa
1h
Nata de trufa
8h 15min