Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de tomate entero en conserva (escurrido)
- 1 cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de judías verdes frescas (en trozos de aprox. 4 cm)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 50 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 620 kJ / 148 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Guisantes con jamón y huevos poché
25 min
Guisantes con jamón
30 min
Porrusalda con calabaza
50 min
Borrajas con gambas
40 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Repollo salteado
25 min
Guisantes con jamón
30 min
Acelgas con patatas
45 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Champiñones o setas al ajillo
20 min