Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas pardinas
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de pimiento rojo
- 70 g de aceite de oliva
- 2 - 3 chorizos cortados en rodajas
- 1 cucharada de pimentón dulce Ducros
- 1 hoja de laurel seca Ducros
- 1 cucharadita de comino molido Ducros
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35min
Garbanzos con chistorra
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Garbanzos con verduras y arroz
45 min
Garbanzos con arroz
35min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Papas, judías y fideos
30 min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Pasta con judías blancas
40min