Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de patatas peladas y en rodajas de 1 cm (ver sugerencia)
- 1 cucharadita de sal
-
200
g de leche desnatada
lub 200 g de agua - 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 398 kJ / 134 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema de verduras tradicional (sin sofrito)
50min
Puré de patata y zanahoria
25 Min
Crema de calabaza
45min
Lentejas guisadas
50min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30min
Crema de calabaza
45min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de judías verdes
35min
Lentejas estofadas para dos
2 Std. 30 Min
Patatas al vapor
30min
Risotto integral de espárragos y puerros
1 Std.
Boloñesa de ternera
30min