Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
-
100
g de pimiento rojo en trozos
lub 100 g de pimiento verde en trozos - 2 dientes de ajo
- 1 zanahoria (aprox. 60 g) en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- 80 g de chorizo en rodajas
-
100
g de jamón serrano en dados
lub 100 g de dados de beicon - 800 g de lentejas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 1 hoja de laurel seca
-
1
cucharadita de sal
lub 1 pastilla de caldo de verduras - 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1311 kJ / 314 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Judías blancas a la hortelana
45 Min
Judías blancas con chorizo
40 Min
Guiso de garbanzos con verduras
45 Min
Alubias con bacalao
30 Min
Guiso de patatas con magro
1 Std.
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Lentejas estofadas para dos
2 Std. 30 Min
Lentejas con arroz
40 Min
Albóndigas con salsa de tomate
45 Min
Estofado de pavo a la provenzal con patatas y champiñones
1 Std.
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 Min
Lentejas estofadas
3h 45min