![Coliflor con bechamel Coliflor con bechamel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9E1A8BA-5824-44EE-A3F5-698B4C7E09E6/Derivates/FA4380D2-99DF-43AB-8916-BBBF97F0B8E3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso gruyère cortado en trozos
- 500 g de agua
- 1 coliflor (aprox. 1000 g. separados los ramilletes)
- 50 g de harina
- 40 g de mantequilla
- 500 g de leche
- ½ cucharadita de sal (o a su gusto)
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1218.7 kJ / 291.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 501.3 mg
Alternatywne przepisy
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 Min
Judías verdes con tomate
45 Min
Guarnición de calabacín
30 Min
Judías verdes a la carbonara
40 Min
Acelgas con bechamel
50 Min
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Guisantes con jamón
30 Min
Champiñones o setas al ajillo
20 Min
Crema de calabacín
25min
Puré de patata
50 Min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 Min
Espinacas con patatas
30 Min