Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g pão de brioche cortado em cubos pequenos
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 3 ovos
- 40 g açúcar mascavado escuro
- 10 g licor de café
- 100 g natas
- 550 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1872 kJ / 443 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de coco e doce de leite
30min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 Min
Mousse de avelã
2 godz. 15 min
Mousse de amêndoa
2 Std.
Torrão
3 Std.
Clafoutis de frutos silvestres
30min
Crumble de bolonhesa e legumes
1 godz. 15 min
Cobertura de coco e limão sem açúcar
1 Std.
Tarte de chocolate e caramelo
4 godz. 40 min
Quente e frio
8h
Tarte de chocolate e avelã
1 Std. 10 Min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min