Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g pão de brioche cortado em cubos pequenos
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 3 ovos
- 40 g açúcar mascavado escuro
- 10 g licor de café
- 100 g natas
- 550 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1872 kJ / 443 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniqueques de melaço
30min
Pudim de brioche com molho de laranja
1h 15 min
Tarte vulcão
1h 15 min
Girafa torta
30min
Pudim de tâmaras
1h 10min
Cheesecake de chocolate e avelã
1h 10min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Doce de amendoim
3h
Massa com fiambre, presunto e milho
50min
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20 min
Mousse de café e leite condensado
4h