Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 230 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g farinha tipo 65
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco
Recheio
- 220 g queijo mozarela
- 400 g tomate maduro
- 40 g cenoura
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 1 c. chá de orégãos
- ½ c. chá de sal
- 100 g chourição fatiado
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 477.7 kJ / 114.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 237.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de queijo
2 Std.
Gressinos com dip picante de abacate
1 Std. 30 Min
Marinada grega para carnes brancas
5 dk
Spring rolls com molho picante
25min
Cenouras de massa folhada com recheio de creme de cenoura e salsa
45 Min
Empanadas de atum
1小时
Almôndegas de peru
40min
Nuggets de peru
30min
Linguiça com pãezinhos de centeio
2小时 10 分钟
Rolo de peru com cogumelos
50min
Piza torcida
1 Std. 30 Min
Pão de alho e ervas
1hod. 40min