Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 70 g de harina
- 1000 g de caldo de verduras
-
200
g de hojas de espinaca frescas
lub 200 g de espinacas congeladas previamente descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 557 kJ / 133 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema de espinacas y quesitos
30min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de brócoli
30min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de apio
40min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema de lechuga
40min
Crema de canónigos
20min
Crema de espárragos y gambas
30min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min