Torta cioccolato e cachi

Torta cioccolato e cachi

4.3 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 30 g zucchero
Torta
  • 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 90 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 80 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
  • 150 g di farina integrale
  • 40 g di farina di mandorle
  • 120 g zucchero
  • 1 uovo
  • 200 g di latte
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 50 g di pinoli sgusciati
Crema di cachi
  • 2 cachi maturi, la polpa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.3 g
Kalorie 1196 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 33.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...