Torta ai cachi e amaretti

Torta ai cachi e amaretti

3.1 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • 100 g di amaretti duri o morbidi
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g zucchero
  • 50 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 500 - 550 g di cachi la polpa
  • 2 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 16 g di lievito in polvere per dolci (1 bustina)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 4.2 mg
Białko 5 g
Kalorie 819.8 kJ / 196.2 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 55.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...