Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt - 80 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 80 g Butter, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 640 g Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 120 g trockener Weißwein
- 1 - 2 TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 14450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen Risotto mit Champignons
35 Min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40 Min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40 Min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Risotto
30 Min
Kartoffelsuppe
50 Min
Maronencremesuppe
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Sorbet mit Rotweinsirup
9 Std. 20 Min
Spargel-Safran-Risotto
35 Min
Safran-Risotto mit Zucchini-Mousse und Baconpulver
2 Std. 15 Min
Möhren-Kürbissuppe mit Parmesanchips
45 Min
Würzige Kürbissuppe
1 Std.