Minestrone mit Kichererbsen

Minestrone mit Kichererbsen

4.7 146 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    50 g
  • Basilikum, frisch Blättchen abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Tomaten geviertelt
    120 g
  • rote Paprikaschoten in Stücken
    120 g
  • Öl
    30 g
  • Kohlrabi in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Erdäpfel, mehlig in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    3 Zweiglein
  • Erbsen, tiefgekühlt
    150 g
  • Fadennudeln (Kochzeit 3 Minuten)
    70 g
  • Kichererbsen aus der Dose abgetropft
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 213 kcal / 890 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 768 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...