Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 Stängel Basilikum, frisch, Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 120 g Tomaten, geviertelt
- 120 g rote Paprikaschoten, in Stücken
- 30 g Öl
- 150 g Kohlrabi, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Erdäpfel, mehlig, in Würfeln (1 cm)
- 1200 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 3 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- 150 g Erbsen, tiefgekühlt
- 70 g Fadennudeln (Kochzeit 3 Minuten)
- 150 g Kichererbsen aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 768 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelle Minestrone
20 min
Haferflockensuppe
20 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Krautsuppe
55 min
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Linsensuppe mit Spinat und Zitrone
40 min
Gemüsereis mit Ei
35 min
Bohneneintopf mit Gerste
40 min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Sopa primavera (Frühlingssuppe)
45 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h