
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 in. fresh ginger peeled and sliced
- 1 oz extra virgin olive oil
- 20 oz carrots cut into pieces (2 in.)
- 28 oz water
-
1
heaping tbsp homemade vegetable stock base
lub 1 heaping tbsp vegetable stock paste - 1 oz coconut oil
- salt to season, to taste
- pumpkin seeds to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 126.5 kcal / 529.3 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 72.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Tomato Basil Soup
40 min
Leek and Potato Soup
40 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Cream of Asparagus Soup
15 min
Pea Soup
30 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min