Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 6 - 7 oz mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (¾ in.)
- 25 - 27 ½ oz mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
- 26 ½ - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 448.4 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 724.1 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable Soup
35min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Split Pea Soup
1h 25min
Steamed Rice
25 min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1sa 15 dk
Sausage and Lentil Stew
1sa 15 dk
Mashed Potatoes
50min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 Min
Carrot Ginger Soup
20min
Basic Vegetable Soup
50min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1h