Pulpo a feira con cachelos

Pulpo a feira con cachelos

4.7 133 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 raciones

Składniki

  • 1200 - 1300 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
  • 1000 g de agua
  • ½ cebolla en dos trozos
  • 1 hoja de laurel seca (opcjonalnie)
  • 500 g de patatas en rodajas de aprox. 1 cm
  • 1 - 2 pellizcos de sal gorda
  • 2 - 3 chorritos de aceite de oliva virgen extra
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
    ½ cucharadita de pimentón picante

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 51.3 g
Kalorie 1433 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...