Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
高湯凍
- 30 克 薑 ,切塊(約2公分)
- 30 克 蔥 ,切塊(約2公分)
- 150 克 水
- 4 茶匙 吉利丁粉
- 1 茶匙 雞湯粉
湯包皮
- 80 克 水
- 60 克 中筋麵粉
- ½ 茶匙 糖
- ⅛ 茶匙 鹽
- 20 克 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
肉餡
- 30 克 水
- 10 克 香油
- 10 克 醬油
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 300 克 豬絞肉
小籠湯包
- 500 克 水
- 嫩薑 ,去皮,切絲
- 烏醋 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 143.7 kJ / 34.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.1 g