小籠湯包

小籠湯包

2.4 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 個

Składniki

高湯凍
  • ,切塊(約2公分)
    30 克
  • ,切塊(約2公分)
    30 克
  • 150 克
  • 吉利丁粉
    4 茶匙
  • 雞湯粉
    1 茶匙
湯包皮
  • 80 克
  • 中筋麵粉
    60 克
  • ½ 茶匙
  • ⅛ 茶匙
  • 高筋麵粉 ,多備一些灑粉用
    20 克
肉餡
  • 30 克
  • 香油
    10 克
  • 醬油
    10 克
  • ½ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 豬絞肉
    300 克
小籠湯包
  • 500 克
  • 嫩薑 ,去皮,切絲
  • 烏醋 ,少許

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 34.4 kcal / 143.7 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 1.5 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...