Apfelkuchen im Glas
TM6 TM5

Apfelkuchen im Glas

4.5 (322 oceny)

Składniki

  • Butter, weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
  • 200 g Äpfel, geschält, geviertelt
  • 2 EL Rosinen
  • 2 EL brauner Zucker
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 1 TL Zitronensaft
  • 2 TL Rum (opcjonalnie)
  • 100 g Butter
  • 100 g Staubzucker
  • 2 Eier (Größe M)
  • ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
  • 1 Prise Salz
  • 170 g Dinkelmehl
  • ½ TL Backpulver

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1559 kJ / 372 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy