Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen im Glas
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
-
Äpfel geschält, geviertelt200 g
-
Rosinen2 EL
-
brauner Zucker2 EL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Zitronensaft1 TL
-
Rum (opcjonalnie)2 TL
-
Butter100 g
-
Staubzucker100 g
-
Eier (Größe M)2
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Salz1 Prise
-
Dinkelmehl170 g
-
Backpulver½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1559 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandel-Grießpudding
30 Min
Kokos-Orangen-Muffins
45 Min
Erdbeer-Quark-Tartelettes
1 Std. 45 Min
Orangen-Schoko-Biskuits
4 Std.
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50 Min
Frozen Yoghurt im Keksschüsserl
2 Std. 10 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Stracciatella-Schnitten mit Kirsch-Apfel-Kompott
40 Min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Haselnussblätter
12 Std.
Haferkekse
1 Std. 10 Min
Mandelblätter
50 Min