Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen im Glas
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken etwas mehr zum Einfetten
-
Äpfel geschält, geviertelt200 g
-
Rosinen2 EL
-
brauner Zucker2 EL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Zitronensaft1 TL
-
Rum (opcjonalnie)2 TL
-
Butter100 g
-
Staubzucker100 g
-
Eier (Größe M)2
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Salz1 Prise
-
Dinkelmehl170 g
-
Backpulver½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1559 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandelhappen
1 Std. 30 Min
Pfirsich-Mohn-Muffins
40 Min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Honigmousse
3 Std. 45 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2 Std. 20 Min
Stracciatella-Schnitten mit Kirsch-Apfel-Kompott
40 Min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 Std. 30 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5 Std.
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 Std. 30 Min
Karotten-Mohnmuffins
55 Min
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 Min