![Rosenkohlcremesuppe Rosenkohlcremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AADCD55-6122-496A-806E-63364CEE0243/Derivates/FBD524D1-9871-4AEC-BBBB-90DB8145D6DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Rosenkohl
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
- 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
- 50 g Speckwürfel
- 150 g Sahne
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 308 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Zweierlei Erbsensuppe
50 Min
Grünkohlcremesuppe
45min
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45min
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40 Min