Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 6 claras de ovo
- 130 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 40 g açúcar em pó
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
- 6 gemas de ovo
- 130 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 200 g doce de alperce
- 1 c. sopa de rum
Cobertura
- 180 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 10 g leite
- Chantilly q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1520 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de chocolate e café
5 Std. 15 Min
Fondant de caramelo
30 min
Bolo gelado de chocolate e coco
9h
Leche frita
2j
Celestes
2j 30 menit
Flan de Chocolate
1j
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1j 30 menit
Delícia de chocolate merengada
4j 30 menit
Bolo festa de chocolate
3sa
Bolo de chocolate riscado
1j
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1j