Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca, desmenuzada
- 10 g de azúcar
- 150 g de harina de castañas
- 350 g de harina de fuerza (y algo más para enharinar)
- 5 g de sal
- 150 g de castañas cocidas peladas en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8180 kJ / 1955 kcal
- Białko
- 54.9 g
- Węglowodany
- 404.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 2368.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan rústico
2 godz.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2h 40min
Pan nevado para el desayuno
2 godz. 30 min
Pan de nueces
3h 45min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Brioche danés (Brunsviger)
2 godz.
Pan rústico de cúrcuma
9h 30min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1 godz.
Pan básico
3h 45min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Panecillos calabaza
2 godz. 30 min