Milchreis-Kirsch-Kuchen
TM6 TM5

Milchreis-Kirsch-Kuchen

4.2 (57 ocen)

Składniki

  • 500 g Milch
  • 100 g weißer Rundkornreis (Milchreis)
  • 1 EL Vanillezucker
  • 500 g Kirschen, frisch (siehe Variante)
  • 3 Eier (Größe M)
  • 1 Prise Salz
  • 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
  • 130 g Zucker
  • 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
  • 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
  • 1 TL Backpulver
  • 500 g Magertopfen
  • 4 EL Mandelblättchen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1013 kJ / 242 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy