Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- 100 g weißer Rundkornreis (Milchreis)
- 1 EL Vanillezucker
- 500 g Kirschen, frisch (siehe Variante)
- 3 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 1 TL Backpulver
- 500 g Magertopfen
- 4 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1013 kJ / 242 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Beeren-Mandelkuchen
55min
Apfelbrot mit Dörrfrüchten
4 Std.
Zucchini-Nuss-Brownies
50 Min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Schneller Apfelkuchen
1 Std. 30 Min