Grießpudding mit Apfelkompott

Grießpudding mit Apfelkompott

3.4 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

Apfelkompott
  • Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken
    500 g
  • Zitrone Saft gepresst
    ½
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Wasser
    100 g
  • Cranberrys, getrocknet
    50 g
Grießpudding
  • Wasser
    200 g
  • Orangensaft, frisch gepresst
    300 g
  • Zucker (optional)
    1 EL
  • Vanillezucker selbst gemacht
    1 EL
  • Weizengrieß
    100 g
    Dinkelgrieß
  • griechischer Joghurt (10% Fett)
    200 - 250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 187 kcal / 781 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 19 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...