
Urządzenia i Akcesoria
Grießpudding mit Apfelkompott
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
Apfelkompott
-
Äpfel (ca. 5 Äpfel), geschält, geachtelt und entkernt, in Stücken500 g
-
Zitrone Saft gepresst½
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Wasser100 g
-
Cranberrys, getrocknet50 g
Grießpudding
-
Wasser200 g
-
Orangensaft, frisch gepresst300 g
-
Zucker (optional)1 EL
-
Vanillezucker selbst gemacht1 EL
-
Weizengrieß100 g
-
griechischer Joghurt (10% Fett)200 - 250 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
187 kcal /
781 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
19 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria