擔仔寬粉湯

擔仔寬粉湯

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 人份

Składniki

  • 蒜頭
    5 克
  • 5 克
  • 蒜苗 ,切段(約2公分)
    10 克
  • 白芝麻油
    1 茶匙
  • 新鮮紅辣椒 ,切片
    5 克
  • 豆瓣醬
    ½ 茶匙
  • 豬絞肉
    100 克
  • 味噌
    1 茶匙
  • 雞高湯
    550 克
  • 醬油
    1 茶匙
  • ¼ - ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 寬冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
    120 克
  • 白芝麻醬
    1 茶匙
  • 辣油
    ½ 茶匙
  • 菠菜 ,切段(約3公分)
    80 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 240 kcal / 970 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...