Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley leaves
- 300 g salt cod, presoaked and desalted, cut in pieces (see tip)
- 200 g floury potatoes, peeled, cut in small pieces
- 300 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 2 medium eggs
- 1 pinch ground black pepper
- frying oil (e.g. sunflower oil or vegetable oil)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Wild Salmon Fishcakes
30 min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Chocolate Ice Cream
31 Std.
Baked Oatmeal Niçoise
40 Min
Greek Lamb Meatballs (Keftethes)
40 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1 godz. 45 min
Prune Jam
55 min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55 min