Steamed Carrot Cake

Steamed Carrot Cake

4.7 157 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Carrot Cake
  • carrots in pieces (1 in.)
    7 oz
  • all-purpose flour
    4 ½ oz
  • sugar
    2 ½ oz
  • dark brown sugar
    2 ½ oz
  • applesauce unsweetened
    4 oz
  • large eggs
    2
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ⅛ tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
  • chopped pecans plus extra to garnish
    2 oz
  • raisins
    2 oz
  • water
    45 oz
Frosting
  • cream cheese room temperature, diced (½ in.)
    4 oz
  • butter room temperature, diced (½ in.)
    2 oz
  • confectioners sugar
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 346 kcal / 1448 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...