Urządzenia i Akcesoria
Steamed Carrot Cake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Carrot Cake
-
carrots in pieces (1 in.)7 oz
-
all-purpose flour4 ½ oz
-
sugar2 ½ oz
-
dark brown sugar2 ½ oz
-
applesauce unsweetened4 oz
-
large eggs2
-
ground cinnamon1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt¼ tsp
-
ground nutmeg⅛ tsp
-
vanilla extract1 tsp
-
chopped pecans plus extra to garnish2 oz
-
raisins2 oz
-
water45 oz
Frosting
-
cream cheese room temperature, diced (½ in.)4 oz
-
butter room temperature, diced (½ in.)2 oz
-
confectioners sugar1 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Hazelnut Spread
45 min
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4 godz. 20 min
Strawberry Crumble
40 min
Granola Bars (Ben)
1 godz. 10 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Valentine's Decadent Steamed Chocolate Cake
1 godz. 10 min
Blueberry Crumble Bars
10 godz. 20 min
Blueberry Cobbler
1 godz.
Cranberry Almond Cookies
1 godz. 20 min
Devil's Food Cake
1 godz. 20 min
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1 godz. 20 min