
Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mascarpone Cream
- 8 oz mascarpone
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 oz confectioners sugar
Pancakes
- 3 egg whites, from large eggs chilled
- 2 oz sugar
- 10 oz all-purpose flour
- 12 oz buttermilk
- 3 ½ oz whole milk
- 2 oz unsalted butter melted and cooled
- 4 egg yolks from large eggs
- 4 tsp baking powder
- 1 tsp salt
- non-stick cooking spray to grease
Assembly
- maple syrup to serve
- fresh berries to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 236 kcal / 987 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 369 mg