
Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
Carrot Cake
-
unsalted butter to grease
-
pecans2 oz
-
carrots cut into pieces (approx. 6 carrots)12 oz
-
all-purpose flour9 oz
-
brown sugar2 ½ oz
-
sugar9 oz
-
ground cinnamon1 tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground cardamom⅛ tsp
-
baking soda2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
large eggs3
-
grapeseed oil4 oz
-
pineapple chunks (approx. 14 oz), drained1 can
-
buttermilk6 oz
-
vanilla1 tsp
-
salt½ tsp
Cream Cheese Frosting
-
unsalted butter cut into pieces5 ½ oz
-
cream cheese cut into pieces8 oz
-
confectioners sugar8 oz
-
vanilla1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
607.7 kcal /
2542.5 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
76.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
481.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Banana Bread
1 godz. 50 min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Lemon Pound Cake
2 godz.
Massachusetts Boston Cream Pie
2 godz.
Texas Sheet Cake
1 godz. 30 min
Peanut Butter Cookies
30 min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min
Classic Yellow Cake
1 godz. 30 min
Meyer Lemon Bars
40 min
Apple Pie
3 godz. 30 min
Banana Walnut Muffins
35 min
Apple Cinnamon Cake
1 godz. 45 min