Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
Carrot Cake
-
unsalted butter to grease
-
2 oz walnutspecans2 oz
-
carrots cut into pieces (approx. 6 carrots)12 oz
-
all-purpose flour9 oz
-
brown sugar2 ½ oz
-
sugar9 oz
-
ground cinnamon1 tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground cardamom⅛ tsp
-
baking soda2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
large eggs3
-
4 oz avocado oilgrapeseed oil4 oz
-
pineapple chunks (approx. 14 oz), drained1 can
-
buttermilk6 oz
-
vanilla1 tsp
-
salt½ tsp
Cream Cheese Frosting
-
unsalted butter cut into pieces5 ½ oz
-
cream cheese cut into pieces8 oz
-
confectioners sugar8 oz
-
vanilla1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
481.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
2542.5 kJ /
607.7 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana Bread
1h 50min
Chocolate Chip Cookies
50min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30min
S'more Brownie Cups
55min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
Blueberry Coffee Cake
1h
Meyer Lemon Bars
40min
Strawberry Chiffon Pie
2h 20min
Strawberry Cheesecake Cupcakes
1h 20min
Apple Fritter Bread
2h
Baklava with Walnuts
3h
Aloha Carrot Cake
1h 20min