Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pepino s/ casca cortado em pedaços
- 50 g cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- 700 g água
- 240 g iogurte grego
- 30 g mostarda de Dijon
- 20 g salsa
- 10 g aneto, mais q.b. p/ servir
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 179 kJ / 45 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de beterraba e morango
5min
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Salmorejo
25 min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1h 40 min
Gaspacho
10 min
Rolo de borrego recheado e ervilhas
1h 45 min
Gaspacho
30 min
Gaspacho de beterraba
50 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 min
Sopa fria de tomate e pêssego
40 min
Gaspacho de tomate e melancia
5min