Vichyssoise de aipo

Vichyssoise de aipo

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 doses

Składniki

  • alho-francês (só a parte branca) cortado às rodelas
    100 g
  • talo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    300 g
  • azeite
    50 g
  • manteiga s/ sal
    50 g
  • água
    650 g
  • batata cortada em pedaços
    250 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • leite evaporado
    200 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • folhas de aipo picadas
    6 - 12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 3.8 g
Kalorie 957 kJ / 228.7 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...