Empanadas de cavala e ovo sem glúten
TM6 TM5 TM31

Empanadas de cavala e ovo sem glúten

3.3 (4 oceny)

Składniki

Massa

  • 100 g azeite
  • 250 g água
  • ½ c. chá de sal
  • 15 g vinagre
  • 450 g farinha s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar

Recheio

  • 400 g água, mais q.b. p/ pincelar
  • 4 ovos
  • 150 g cebola cortada em pedaços
  • 1 c. chá de sal
  • 10 g manjericão
  • 200 g tomate em pedaços
  • 240 g filetes de cavala em azeite, escorridos

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
829.5 kJ / 198.3 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
3 g
Sód
293.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy