Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de canela
- 200 g de leche
- 300 g de crema batida
- 100 g de azúcar refinada
- 100 g de miel
- 6 yemas de huevo
- 1 naranja, sólo la ralladura
- 1 rama de canela, en trozos
- 1 vaina de vainilla, cortada a la mitad con su pulpa
Salsa
- 1 naranja, sólo la cáscara
- 40 g de azúcar morena
- 260 g de jugo de naranja, recién exprimido (3-4 naranjas aprox.)
- 200 g de vino de oporto
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 186.8 kJ / 44.6 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
6 Std.
Jocoque casero
15h
Mini Pavlovas con helado de frambuesa
13h
Mousse de mamey
2 godz.
Mermelada de frambuesa
55 min
Membrillos pochados con biscottis de almendra
1h 50 min
Chutney de mango y tamarindo
20 min
Panqué de elote al Varoma
2h 20min
Sopa de flor de calabaza
35min
Coulis de frutos rojos frescos
10 min
Crema de elote y estragón
1h
Natilla
2 godz. 30 min