Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar morena
- 30 g de mantequilla sin sal
- 180 g de crema (min 30% de grasa)
- 1030 g de agua, 30 g de agua para el caramelo y 1000 g de agua para limpiar
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 1 - 2 pizcas de sal
- 1 cda de vinagre
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 80 g de chocolate blanco, cortado en trozos
- 100 g de mantequilla sin sal
- 120 g de azúcar
- 2 huevos
- 150 g de harina de trigo
- de hojuelas de sal, para sazonar
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 7480 kJ / 1788 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 251 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Tłuszcz nasycony
- 57 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 554 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake trufado
6 Std.
Esponja de chocolate al vapor
30 min
Betún de queso crema
5 Min
Helado de vainilla
13 godz.
Malteada de pan de muerto
5 Min
Betún de queso crema
5 Min
Tormenta frappeada
10 Min
Pastel double fudge
3h
Helado de caramelo y sal TM6
14h
Pastel de chocolate con avellanas
2h 40min
Betún de vainilla
5 Min
Betún de mantequilla básico
10 Min