Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar morena
- 30 g de mantequilla sin sal
- 180 g de crema (min 30% de grasa)
- 1030 g de agua, 30 g de agua para el caramelo y 1000 g de agua para limpiar
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 1 - 2 pizcas de sal
- 1 cda de vinagre
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 80 g de chocolate blanco, cortado en trozos
- 100 g de mantequilla sin sal
- 120 g de azúcar
- 2 huevos
- 150 g de harina de trigo
- de hojuelas de sal, para sazonar
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 7480 kJ / 1788 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 251 g
- Tłuszcz
- 91 g
- Tłuszcz nasycony
- 57 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 554 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de chocolate
10min
Brigadeiros
40 min
Mousse queso, chocolate blanco y fresas Al vacío
2h
Crema de mantequilla
35 min
Tortugas de tres chocolates
1h
Blondies
35 min
Esponja de chocolate al vapor
30 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Mousse de yogur
6h 15min
Trufas con corazón de coco
1h
Cobertura de chocolate blanco y queso
20 min
Betún de ganache de chocolate
12h