Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goulash
- ½ cdita de semillas de comino (ver tip)
- 3 dientes de ajo, pelados
- 5 g de hojas de perejil fresco, y un poco más para decorar
- 3 ramitas de mejorana fresca, sólo las hojas
- 1 cáscara de limón verde (ver tip)
- 450 g de cebolla, en trozos
- 50 g de aceite vegetal
- 1000 g de carne de res para estofados, en cubos (3 cm)
- 60 g de puré de jitomate
- 10 g de mostaza
- 1 cda de paprika dulce
- 1 cda de paprika picante
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cubo de caldo de res
- 2 cditas de sal, o al gusto
Pasta
- 1200 g de agua
- 1 cda de sal
- 20 g de aceite de oliva, y un poco más para rociar
- 400 g de tagliatelle (pasta larga seca) o cualquier tipo de pasta larga
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1454 kJ / 346 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 907 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50 min
Estofado de res
1 Std. 40 Min
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Chilli con carne en cocción lenta TM6
5h 5min
Puré de papa y poro
40 min
Risotto con calabacita y tocino
35 min
Stroganoff de res TM6
1h
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1h 30min
Guisado de carne etíope (Zighinì)
50 min
Goulash
1h
Boeuf burguignon
1h 10 min
Estofado de res TM6
4h