![Pastel Frangipane Pastel Frangipane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AEF166A-D898-4BF4-A75F-76A10C2B813E/Derivates/b8b7cc59-7019-4ac6-8657-752834b4b439.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base crocante
- 50 g de azúcar moscabada
- 100 g de mantequilla sin sal, fría y cortada en cubitos
- 230 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 pizca de sal marina
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Pastel Frangipane
- mantequilla sin sal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 150 g de almendras tostadas y sin sal
- 150 g de azúcar refinada
- 150 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 2 huevos
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 1 cdita de polvo para hornear
- 40 g de almendras fileteadas
- 50 g de harina de trigo
- 250 g de mermelada de chabacano, suave
- azúcar glass, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2016 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux y eclairs
1 Std. 30 Min
Pan de naranja cristalizada
4h
Tarta de manzana
1h
Soufflé de maracuyá
35 min
Samosa (empanadas vegetarianas)
1 Std. 30 Min
Mousse de mamey
2h
Tarta de limón amarillo
50 min
Brioche
5h
Mil hojas de higos
45 min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2h 30 min
Cheesecake japonés
6h 15 min
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min