Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 láminas de grenetina
- agua cantidad necesaria para hidratar
- 150 g de galletas, tipo María
- 800 g de crema para batir (30-40% grasa), bien fría
- 1 lata de leche condensada (aprox. 370 g)
- 200 g de azúcar
- 100 g de mantequilla, y un poco más para engrasar
- 300 g de chocolate amargo, en trozos y un poco más para decorar
- 5 huevos
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2886 kJ / 687 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate
12h
Volcán de chocolate con corazón de chocolate blanco
20 min
Barras de cerveza
30 min
Pastel de galletas
2h 25min
Sushi falso
30 min
Flan sin hornear
3h
Pollo con mole
1h
Arroz con leche
3h
Helado de vainilla
12h
Pan de maíz en latitas
25 min
Brigadeiros
2 godz.
Manzanas al tequila
35min