Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 70 g manteiga
- 10 folhas de massa filo
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Recheio
- 12 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g cerejas s/ caroço, mais q.b. p/ guarnecer
- 200 g açúcar
- 150 g queijo-creme
- 100 g crème fraîche
- 4 claras de ovo
- Flores comestíveis q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2206 kJ / 528 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de mousse de chocolate
30min
Blättertorte
2u.
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1u.
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Bolo com amores-perfeitos
55min
Bolo cru de cenoura
5 godz. 30 min
Pão com espinafres e ovo
2h 30min
Piza de morango, mozarela e manjericão
2h 25min
Bolo fresco de morango
3h
Paris Brest com morangos
2h 10min
Tarte de primavera com morango
2h 20 min
Ovos-moles de Aveiro
50min