Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 100 g sementes de girassol
- 200 g avelã s/ pele, torrada
- 1 pitada de sal
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta de quark e rabanete
10min
Trufas energéticas
10min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30 min
Piza de beterraba e couve-portuguesa
Brak ocen
Queijo de amêndoa
6h 15 min
Queijo de tremoço
2h 20 min
Millet com legumes e molho tahini
45 min
Húmus de amêndoa
10min
Manteiga de sementes de girassol
15 Min
Húmus de favas
25 min
Bebida de avelã
8 godz.
Mel de tâmaras
35 Min