Urządzenia i Akcesoria
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 102 godz.
4 Stück
Składniki
Sauerteig
-
Roggenmehl Type 1150 oder Type 9975 geh. EL
-
Wasser lauwarm15 EL
Teigvermehrung
-
Roggen100 g
-
Wasser lauwarm100 g
Brotteig
-
Roggen200 g
-
Roggenmehl Type 1150200 g
-
Ahornsirup40 g
-
Salz2 TL
-
Bockshornkleeblätter, getrocknet1 TL
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Wasser lauwarm300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1671 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
13.3 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Bierbrot
2 godz.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Zwiebel-Roggen-Brot
4 godz.
Bergisches Urbrot
17 godz.
Vollkornspitze
24 godz.
Topinambur-Dinkel-Brot
4 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min