Crema de lechuga

Crema de lechuga

4.7 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 1 puerro (solo la parte blanca) en rodajas (100 g)
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para regar)
  • 100 g de patata pelada en trozos
  • 200 g de lechuga (preferiblemente las hojas verdes) troceada
  • 500 g de caldo de ave
    500 g de agua, con 2 cucharaditas de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 4 quesitos en porciones
  • hojas de perejil fresco para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 202 kcal / 843 kJ
Białko 4.28 g
Tłuszcz 16.91 g
Węglowodany 8.09 g
Błonnik 2.32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...