Crema de lechuga

Crema de lechuga

4.7 201 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • puerro (solo la parte blanca) en rodajas (100 g)
    1
  • de cebolla en trozos
    100 g
  • de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para regar)
    50 g
  • de patata pelada en trozos
    100 g
  • de lechuga (preferiblemente las hojas verdes) troceada
    200 g
  • de caldo de ave
    500 g
    500 g de agua, con 2 cucharaditas de sal
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • quesitos en porciones
    4
  • hojas de perejil fresco para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 202 kcal / 843 kJ
Białko 4.28 g
Tłuszcz 16.91 g
Węglowodany 8.09 g
Błonnik 2.32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...