Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 60 g água
- 20 g azeite
- 20 g vinho branco
-
40
g margarina p/ culinária
lub 40 g banha - ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 200 g farinha
Recheio
- 130 g queijo Gruyère
- 130 g fiambre
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g espinafres descongelados escorridos
- 1 pitada de sal
- 30 g pinhões
- 150 g queijo Roquefort
-
130
g queijo mozarela fresco
lub 130 g requeijão - 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2111.1 kJ / 504.6 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1001.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de queijo
50min
Cocotes
40 min
Crepes de bacalhau
1óra 15p
Almofadinhas de espinafres e queijo
40 min
Tarte de cogumelos
45 min
Quiche de três tomates
1h 5min
Quiche Lorraine
45 min
Dip de tomate e queijo-creme
5 min
Quiches despidas
50min
Quiche de presunto e tomate
55min
Quiche de alho-francês e camarão
1óra 10p
Empada de frango e alho-francês
50min