![Torta della nonna Torta della nonna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a4f371ea-8561-49fb-b4c3-1a5abf63f1b2/Derivates/a8659973-f0c8-453c-8191-2a6f77ff5844.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Zucker
Creme
- 350 g Zucker
- 1000 g Milch
- 8 Eigelbe
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
Teig
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, kalt, in Stücken (3 cm)
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Fertigstellung
- 50 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Schoggi-Madeleines
30min
Schoggichüechli
45min
Basler Brunsli
8小时 40 分钟
Basler Fastenwähe
2h
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 godz.
Studententaler
40min
Schoggi-Praliné-Dacquoise
1h 5 min
Linzer Torte
1 godz.
Spitzbueben
1 Std. 40 Min
Amarettini
1h 30min
Nuss-Stängeli
1h 50min