Urządzenia i Akcesoria
Torta della nonna
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Zucker30 g
Creme
-
Zucker350 g
-
Milch1000 g
-
Eigelbe8
-
Salz1 Prise
-
Mehl150 g
Teig
-
Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche300 g
-
Butter kalt, in Stücken (3 cm)120 g
-
Eier2
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 TL
Fertigstellung
-
Pinienkerne50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1965 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Torta della nonna
2 godz. 10 min
Cantucci
1 godz. 50 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz. 20 min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 godz. 15 min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3 godz.
Torta di Pane (Tessiner Brottorte)
1 godz. 20 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Linzer Torte
1 godz.
Waadtländer Flammkuchen
1 godz. 30 min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.