Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Zucker
Creme
- 350 g Zucker
- 1000 g Milch
- 8 Eigelbe
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
Teig
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, kalt, in Stücken (3 cm)
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Fertigstellung
- 50 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Osterkuchen
1h 45min
Vermicelles
3h 15min
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 Std.
Truffes-Variationen
45min
Linzer Torte
1 Std.
Zigerkrapfen
1h 45min
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30min
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min
Aargauer Rüeblitorte
2h