Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl, zum Einfetten
- 200 g Hartweizengriess
- 350 g Wasser, lauwarm
- 15 g frische Hefe (ca. ⅓ Würfel)
- 1 TL Zucker
- 2 TL Salz
- 400 g Brotmehl
Belag
- 60 g Olivenöl, nativ
- 400 g Pflaumentomaten, in Scheiben (4 mm)
- 1 Knoblauchzehe, in Scheiben
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Schinkenkroketten mit schneller Béchamelsauce
9 Std. 15 Min
Eier-Canapés
10 min
Pizza mit Zucchetti
1 Std. 45 Min
Thunfisch-Empanada (Pastete)
1h 10min
Rotolo mit Pilzen und Peperoni
2 Std. 15 Min
Vanille-Quark-Glacé
3 Std.
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 35 Min
Focaccia mit Oliven
2h 20min
Rosmarin Focaccia
2 godz. 30 min