Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
TM6 TM5

Gâteau du Vully (Vully Kuchen)

4.7 (36 ocen)

Składniki

Teig

  • 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 180 g Milch
  • ½ Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
    lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g)
  • 300 g Mehl
  • 1 TL Salz

Guss

  • 200 g Doppelrahm
  • 2 Eigelbe
  • 150 g Zucker
  • 2 Prisen Zimt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1592 kJ / 382 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy