Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g flocos de aveia
- 250 g amêndoa c/ pele
- 50 g manteiga
- 1 clara de ovo
- ½ c. chá de sal
- 40 g leite
Recheio
- 30 g azeite
- 5 g manjericão
- 5 g cebolinho picado
- 5 g hortelã
- 5 g salsa
- 1 ½ c. chá de sal
- 200 g queijo-creme
- 60 g iogurte grego
- 300 g água
- 200 g ervilhas descongeladas
-
50
g rebentos frescos variados
lub 50 g folhas de agrião - 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 518 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Quiche de legumes
50 menit
Quiche de espinafres com base de batata
Brak ocen
Crepes com recheio de espargos
50 menit
Quiche de tomate e azeitonas
1j
Quiche Lorraine
45 Min
Quiche de espinafres, queijo e alcachofras
40 min
Quiche de batata e espinafres
1j
Quiche de legumes e tomate cereja
1j
Quiche de tomate
1j
Quiche de alho-francês e camarão
1h 10 min
Quiche de fiambre e chalotas
1h 10 min
Quiches de legumes sem massa
50 menit