Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Orange Cake
- 4 oz unsalted butter, cubed, plus extra to grease
- 6 tbsp orange marmalade, divided
- 2 tbsp honey
- 1 orange, preferably organic, thinly sliced in half-moons
- 2 ½ oz raw almonds
- 4 oz sugar
- 4 oz all-purpose flour
- 2 large eggs
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp vanilla extract
- ¼ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
Rice
- 1 tsp sesame oil
- 6 green onions, cut into pieces
- 5 garlic cloves
- 1 oz ginger, peeled, cut into pieces
- 30 oz water
- 3 ½ oz hoisin sauce
- 2 ½ oz soy sauce, light
- 2 oz brown sugar
-
2
oz Chinese cooking wine
lub 2 oz mirin - 6 oz jasmine rice
Mongolian Beef
- 12 oz broccolini, trimmed, halved lengthwise
- 28 oz prime beef sirloin, sliced (2 in. x ¼ in.)
- 1 tbsp all-purpose flour
- 3 green onions, thinly sliced
- 1 tsp sesame seeds, for garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4113 kJ / 983 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30min
Pozole Rojo
2 Std. 5 Min
Chorizo Dip
25min
Orange Herb Chicken and Rice
50min
Beef and Broccoli Sauté
30min
Carnitas
50min
Chicken Marsala
40min
Salmon and Lemon Rice Salad
40min
Meat and Rice Casserole
1h 15min
Beef Barbacoa
2h
Beef Chili with Lemon Feta
30min
Picadillo (Texas Hash)
40min