Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 oz orange juice
- 2 oz sesame oil
- 2 oz soy sauce
- 2 tbsp corn starch
- 32 oz boneless, skinless chicken thighs, cut into pieces (1-1½ in.)
Glaze
- 6 oz orange marmalade
- 2 oz chicken stock
- 2 oz soy sauce
- 1 oz orange juice
-
½
oz Chinese cooking wine
lub ½ oz dry sherry - 2 tbsp corn starch
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
Sauté
- 35 oz water
- 10 oz long-grain white rice
- 6 oz sugar snap peas, trimmed
- 1 tbsp toasted sesame seeds
-
3
green onions, sliced, to garnish
lub 3 garlic chives, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1242 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Chicken Enchiladas
40min
Lemon Chicken with Spring Onions
35min
Beef Barbacoa
2h
Beef and Broccoli Sauté
30min
Chicken Marsala
40min
Teriyaki Chicken and Rice
40min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1 Std. 25 Min
Chicken Fajita Soup
50min
Sweet and Spicy Takeout Chicken
1h
Picadillo (Texas Hash)
40min